SPECIÁLIS ANGOL ONLINE

Tanuljon hatékonyan otthona kényelméből!

Gyorsabb, hatékonyabb és kényelmesebb megoldás mint a személyes oktatás!

Hogyan történnek  a szóbeli gyakorlatok? 

Az óra alatt a kapcsolattartás Skype, Zoom vagy Google Meet alkalmazások segítségével történhet. Ez lehetőséget biztosít a szóbeli gyakorlatok, párbeszédek és egyéb nyelvgyakorlatok hatékony végrehajtására. A szóbeli kommunikáció fontos szerepet játszik minden órámon hiszen minden tanulóm minden órán legalább 30 - 45 percig beszél angolul. 

Hogyan zajlanak az írásos gyakorlatok?

 Az írásban végzett gyakorlatok elvégzésére, több különböző alkalmazást is használok. Külön online füzetet használunk amelyet az interneten keresztül magam is javíthatok. Ezenkívül a szemléltetéshez, magyarázatokhoz online iskola táblát is használunk amely segíti a jobb megértést és elősegíti a gyors fejlődést.  Ezek segítségével a tanuló munkáját folyamatosan nyomon követhetem írás közben is csak úgy mintha a hallgató mellettem ülne.

Hogyan jut el a házi feladat Önhöz?

 A házi feladatot, tananyagot, hanganyagot és filmanyagot stb. az internet segítségével juttatom el a hallgató számítógépére, tabletjére vagy telefonjára. A legtöbb házi feladathoz kidolgozott szógyűjtemény jár. A szavakat a hallgatók  ingyenes internetes szókártya szoftver felhasználásával számítógépen, tableten vagy telefonon tanulhatják vagy gyakorolhatják.

Szükséges-e a számítógéphez érteni?

 Nincs szükség hozzáértésre egyáltalán. A megbeszélt időpontban telefonon felhívom és teljesen díjmentesen egy ingyenes alkalom keretében segítek mindenben beleértve a Skype telepítésénél is. Van tapasztalatom ezen a területen is hiszen már 17 éve tartok online órákat is. Kérem, bármilyen kérdéssel forduljon hozzám bizalommal!

Szükséges-e könyvet vásárolni?

Nincs szükség a könyvvásárlásra hiszen minden tananyagot én biztosítok a tanuló számára. Ha esetleg mégis ragaszkodik egy bizonyos tankönyvhöz annak nincs semmi akadálya de érdemesebb az általam kínált tanítási módszer és tananyagok mellett letenni a voksot mivel ezeknek köszönhetően időveszteség nélkül rövid időn belül jelentős eredmény érhető el. 

Hogy történik a tandíj kifizetése?

Utalással történik a fizetés mivel jelenleg az utalás nem jár nagyobb nehézséggel és kevesebb mint 1 perc alatt elutalható a tandíj. Online tanuláskor a hallgatók 3 alkalmat szoktak kifizetni előre. 

Lehet-e hatékonyabb az online oktatás mint a személyes konzultáció? 

Bizonyára már Önnek is van a tapasztalata online tanulással kapcsolatban és lehet hogy egyáltalán nem pozitív a tapasztalat. Ez főleg azért lehet mert a járvány miatt nagyon sok tanár és oktató próbált átállni az online oktatásra egyik pillanatról a másikra mindenféle előképzettség és tudás nélkül csak azért mert a helyzet rákényszeríttette őket erre a helyzetre.


Mivel én már 17 éve foglalkozom online oktatással ezért az "átállás" számomra nem okozott gondot. Valójában az internet számos olyan lehetőséget kínál amelyek személyes oktatás vagy konzultáció során nem egyáltalán elérhetőek pedig nagyon hasznosak,  szükségesek a jó eredmény eléréséhez és nagyon jól kiegészítik az általam alkalmazott oktatási módszert. 

Pár szó az eszközökről

 Digitális füzet

 Itt van például a digitális füzet amely sokkal hatékonyabb mint egy hagyományos füzet. A tanár bármikor gyakorlatokkal töltheti fel, folyamatosan nyomon követheti a tanuló munkáját, nem fordulhat elő hogy a hallgató tévesen jegyez le valamit a füzetbe és azt tanulja meg rosszul de még számos előnye van ennek az eszköznek. 

Digitális Iskolatábla

Közismert tény hogy egyes tanfolyamokon a hallgató nem kapnak elegendő információt a tanultakkal kapcsolatban ezért nem tud kialakulni a magabiztos tudás. A pontos és alapos magyarázatokhoz kötelező a részletes szemléltetés mivel alapvetően az ember vizuális beállítottságú és nem elengedő hogy szóban elhangozzon egy pár gondolat az aktuális témával kapcsolatnban. Ahogy a mondás tartja a "szó elszáll az írás megmarad".


A digitális iskolatábla még ennél sokkal többre képes. Akár több különböző dokumentummal is dolgozhatunk egy időben és így az összefüggéseket egyes anyagok között könnyebb elmagyarázni és tanuló számára érhetővé tenni vagy ha úgy tetszik tanulhatóbbá tenni az angolnyelvet hiszen a végső cél az lenne hogy a nyelvet minél kevesebb akadály leküzdésével tanulja az ember. 

Szótanuló kártya alkalmazás

A szótanulás egy kényes pontja minden nyelvtanulásnak. Talán Ön is úgy érzi hogy több szót ismer mint amit használni tudna helyesen angol mondatokban. Azzal hogy hogyan kell helyesen szavakat tanulni az órákon foglalkozunk de ahhoz hogy a szavakat helyesen tudjuk mondatba ültetni előszőr is emlékeznünk kell rájuk. Ebben tud nagyon sokat segíteni a digitális szótanuló kártya.

Konklúzió

Nem volt célja a fenti pár mondatnak hogy teljes listát mutassak be arról hogy milyen online eszközökkel dolgozom ezért csak 3 eszközről tettem említés de számos olyan eszköz van még amelyeket beintegráltam a módszerembe hogy az oktatás hatékonyságát jelentősen növelni tudjam. Ezeknek az eszközöknek az előnyét nem élvezhetjük személyes oktatás során és a hiányuk csökkentheti a végső eredmény mértékét.


Mivel a logikus nyelvoktatásnál nagy szükség van ezekre a modern eszközökre és ehhez hasonlóakra így a tapasztalataim alapján bátran kijelenthetem hogy a helyesen kivitelezett online oktatás ma már sokkal hatékonyabb tud lenni a személyes oktatásnál ahol csak a szokványos könyv és füzet tanulási technológiára támaszkodhat a tanár és a tanuló. Természetesen ehhez elengedhetetlen a megbízható internet kapcsolat. 

TANULÓIM VÉLEMÉNYE

„Gyermekkorom óta tanulom az idegen nyelveket. Már óvodában németet tanítottak, aztán középiskolában mellé még az angolt is elkezdtem. Nagyon elkeseredtem mert 15 év angol tanulás után sem tudtam megszólalni angolul,még egy nyaralás alatt sem! 1 éve találtam meg Attilát és azóta szenzációs eredményeket értünk el együtt és végre az angol tanulás öröm lett és azt mondhatom vele tanulni egy játékos hobbi,nem pedig egy kényszer. Azóta elhiszem, hogy hamarosan tökéletesen tudok beszélgetni angolul!”

“2015 novemberében kerestem fel először Fekete Attilát azzal a kéréssel, hogy készítsen fel egy szakmai angol nyelvvizsgára. Úgy gondoltam, hogy leteszem a sikeres nyelvvizsgát és végre le van tudva az angol nyelvtanulásom,többet nem fogok idegeskedni és vért izzadni vele. A nyelvvizsgát sikeresen letettem, viszont azóta sem álltam le a nyelvtanulással. Amióta Vele tanulom az angolt, azóta már nem stresszelek, ha meg kell szólalnom idegen nyelven és nem unva csinálom meg a házi feladataimat. A nyelvvizsgára magabiztosan,határozottan mentem be, mert olyan biztos tudást kaptam tőle, amit úgy gondoltam, kár lenne nem folytatni, szóval nem hagytam abba tanulást. Attila játékos, szórakoztató anyagaival már élvezet elsajátítanom a nyelvet. Nem egy száraz, definíciókkal teli könyv van előttem, hanem szórakoztató és érdekes feladatok,hanganyagok , amelyekkel örömmel birkózik meg az ember. Azóta, hogy megkerestem, bátran és határozottan szólalok meg akár egy állásinterjún vagy akár egy társaságban angolul, mert olyan biztos tudást kaptam Tőle, amit soha nem gondoltam volna, hogy ki tudok hozni magamból. Ezért döntöttem úgy, hogy folytatom Vele a munkát, mert minden egyes órán új, és magabiztos tudást kapok Tőle. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy Őt választottam angol tanáromnak. Mindenkinek csak ajánlani tudom.”
“Attila tanítási módszere nem a hagyományos, iskolában megszokott okításon alapszik, így nincs kötelezően megvásárolandó nyelvtan könyv sem. Az iskolarendszerű angol tanulás után először nehézkes elhagyni a megszokott tanulási berögződéseket. Az első pár hétben én is megküzdöttem vele, de fejlődés csak azután következett be, hogy elkezdtem betartani az általa adott tippeket. Az órák változatosak, az óra első 20-30 perce általában a beszéd gyakorlásával indul, amit általában valamilyen nyelvtani újdonság követ. Attila igyekszik logikusan, általa megfogalmazott definíciókkal felvezetni a száraz anyagot, amelynek megértéséről példamondatok tanuló általi megalkottatásával, majd témába vágó , sokszor meghökkentő történetek fordításával is igyekszik meggyőződni. Pont, a kissé "fura" történetek miatt lesz emlékezetes egy-egy nyelvtani rész. :) Az órák vidám, oldott hangulatban telnek. A legpozitívabb tapasztalatom a nyelvtanulási módszerével kapcsolatban az idei külföldi nyaralásomon ért,amikor örömmel konstatáltam, hogy végre bátran meg merek szólalni, és az emberek megértenek. Ez hatalmas önbizalmat adott a további tanuláshoz és végre úgy érzem lesz elég kitartásom eljutni a középfokú nyelvvizsgáig és talán még tovább is. Köszönöm Attila :)”

KÉRDÉSE VAN?

Kérem forduljon hozzám bizalommal. Örömmel válaszolok a feltett kérdésekre.