MILYEN AZ IDEÁLIS ANGOLTANÁR?

Mi alapján válasszunk angoltanárt magunknak? 

Milyen angoltanárt válasszunk?

Angoltanárként az elmúlt 28 évben sokféle tanulási problémával, nehézséggel találkoztam.
Talán az ember nem is gondolja hogy ha a tanár megfelelően tanítana ezek a nehézségek elő sem fordulnának. 
Mivel tanulmányaink kimenetelének sikerét jelentősen befolyásolja, hogy milyen angoltanárt választunk, jól meg kell fontolni, hogy kit bízzunk meg ezzel a felelősségteljes feladattal. 
Tanulóként kiszolgáltatott helyzetbe kerülünk a tanárral szemben hiszen a tudás hiánya miatt nem csak a nyelvet nem beszéljük, de abban sem lehetünk biztosak, hogy az angoltanár vajon jól végzi-e a munkáját, jól tanít-e bennünket.
Nem tudjuk, hogy az angoltanár mindent elmagyaráz-e amit kell.
Nem tudjuk, hogy úgy magyarázza el ahogy kell.
Sokan több évet is eltanulgatnak egy-egy angoltanárnál vagy angoltanfolyamon mire rájönnek, hogy tovább kell állniuk, mivel nem érték el a várva várt eredményt. 
A legtöbbször nem a tanuló hibás az eredménytelenségért hanem maga a tanár. 
Ha azt akarjuk hogy nyelvtanulásunk sikeres legyen, akkor erre sajnos oda kell figyelnünk és bölcsen kell választanunk. 

Mi alapján válasszunk angoltanárt?

Általában legfontosabb szempont amit a tanulni vágyó angoltanár kereséskor figyelembe vesz a tandíj mértéke. 
Természetesen ez érthető. 
A baj ott van, hogy mégsem mindig döntünk a pénztárcánk javára. 
Ha nem megfelelő tanárt választunk angoltanulásunk időtartama 1 év helyett akár 10-20 évre is elnyúlhat eredmény nélkül. 
 Egy jó tanár jóval rövidebb idő alatt tudja eljuttatni Önöket a kívánt szintre és bár lehet, hogy óránként 200-300 forinttal vagy akár még ennél is drágább, a végelszámolásnál így is százezreket spórolhat nem beszélve arról hogy ellenkező esetben lehet hogy a csak a pénzt szórja ki az ember ablakon mert néha igaz az is hogy "Olcsó húsnak híg a leve". 
A jó angoltanár igazi ismérve hogy milyen gyorsan és mennyit képes átadni a tudásából, amit a tanuló alkalmazni is tud majd.

Mikor hasznos az angol anyanyelvi angoltanár?

Fontos hogy jól válasszon. Pl. Egy kezdő tanuló ne válasszon angol anyanyelvi angoltanárt.
Egy angol anyanyelvi angoltanár nagyon sokat segíthet a kiejtés fejlesztésében, azonban egy kezdő tanulót nem tudna hatékonyan egyről a kettőre juttatni, mivel a tanulót beszéd közben csak kijavítani tudja, de nem tudja a tanulóval megértetni, hogy milyen hibát követett el. 
Hiszen ha olyan nyelven magyaráz Önöknek az angoltanár, amit Önök még nem értenek elég tisztán, akkor azt sem fogják pontosan érteni, hogy az angoltanár miről is beszél valójában.
Angol anyanyelvi angoltanárt olyan tanulók számára javasolom, akik már jól és helyesen beszélnek angolul. Már csak arra van szükségük, hogy csiszoljanak egy kicsit az angol kiejtésükön. Ilyenkor nagyon hasznos az angol anyanyelvi angoltanár.